Лечение пчелиным подмором

рус | укр

Відео лікування бджолами

Наші відгуки
Додати відгук


 Рецепти народної медицини Лікування бджолами (хітозаном) Лікування бджолиним воском Лікування ожиріння Маточне молочко Настоянка підмору Настоянка бджолиного підмору Настойка прополісу Бджолина перга Перга застосування Рецепти на основі бджолиного обніжжя Перша допомога при укусі бджоли Лікування укусами бджіл Укус бджоли Де купити мед

 Мед Прополіс Бджолиний клей Екстракт личинок воскової молі Квітковий пилок | Обніжжя  Корисне повітря вулика Трутневый гомогенат


Сайти друзі

Статистика сайта

Цікаві факти

Дорогу в свій будиночок (вулик) бджоли знаходять виключно по магнітним полям. Якщо перенести вулик на 2 метри в бік, то прилетівші бджоли будуть сідати на землю.


Не дивлячись на величезну кількість одночасно літаючих бджіл на пасіці, вони ніколи не стикаються між собою. Мабуть у них дуже продумані правила дорожнього руху.


Якщо бджілку застав дощ, то вона умудряється ухилятися від падаючих крапель і все одно встигає безпечно повернутися додому. Як вони бачать краплі дощу невідомо, але здатність ухилятися від дощу в них є (Миша Шумахер відпочиває)


У пошуках нектару бджоли долають відстань більше 8 км, але чим далі політ, тим менше вона принесе у вулик нектару.


Спеціальний танець бджілки вказує про точне місцезнаходження медозбору. Якщо медозбір недалеко, то танець буде по колу якщо близько, то прямий виляючий.


 Для отримання 1 кілограма меду бджілкам потрібно відвідати близько 10млн. квіточок. Сильна бджолина сім'я за день може принести 7-10 кг меду. На Сибіру були зафіксовані випадки 30-33 кг меду за день.


Від диму бджоли не заспокоюються, а збираються в дорогу. Справа в тому, що коли бджоли відчуваю дим, вони інстинктивно думають, що пожежа і набирають у хоботка меду для того щоб залишити вулик і зберегти сім'ю. Тобто у них так звана пожежна тривога. При цьому бджолам зовсім не до бджоляра, який порпатися у них у вулику.


При спарюванні з трутнем бджолина матка буквально вириває в нього все його "чоловіче достоїнство" при цьому бажання менше у трутнів НЕ стає. Мабуть головою на спарюванні вони не думають.


Бджола в змозі тягти вагу в 310 разів важче себе.


Якщо бджілка відчуваю наближення кончини вона відлітає від вулика далеко і там помирає, щоб уникнути антисанітарії.


Бджолина сота або комірка - найточніша геометрично правильна форма посудина, яка може зустрічатися в природі. Бджоли витрачають мінімальну кількість матеріалу на будівництво комірки (100 осередків -1,4 грама воску) при цьому міцність стільників чудова.


 Бджолина матка, харчуючись маточним молочком все своє життя, живе в 12-15 разів більше ніж звичайні бджоли. Вона відкладає до 3 тис. яєць на добу і при цьому розміри її лише трішки відрізняються від розмірів бджоли.