Лечение пчелиным подмором

рус | укр

Відео лікування бджолами

Наші відгуки
Додати відгук


 Рецепти народної медицини Лікування бджолами (хітозаном) Лікування бджолиним воском Лікування ожиріння Маточне молочко Настоянка підмору Настоянка бджолиного підмору Настойка прополісу Бджолина перга Перга застосування Рецепти на основі бджолиного обніжжя Перша допомога при укусі бджоли Лікування укусами бджіл Укус бджоли Де купити мед

 Мед Прополіс Бджолиний клей Екстракт личинок воскової молі Квітковий пилок | Обніжжя  Корисне повітря вулика Трутневый гомогенат


Сайти друзі

Статистика сайта

Бджолиний клей

Здравствуйте! Сьогодні у мене знову виникло бажання поговорити про продукти бджільництва. Багато я вже писав про користь бджільництві, для мене це заняття приємне, так як я знаю, що люди візьмуть для себе корисну інформацію і багатьом допоможе те, що мені вже відомо. Чим більше я вивчаю життя бджіл, чим більше проводжу пошукові роботи, тим сильніше переконуюся в тому, що бджільництво ще до кінця не вивчено людьми.

У житті бджіл іноді доводиться спостерігати такі нез'ясовні феномени, про які не пишуть у книгах бджільництва. Ось на приклад я багато разів переконувався в тому, що бджоли знають прогноз погоди не на 1 день, а на рік або навіть більше. В давнину люди орієнтувалися на бджіл як на самих точних синоптиків.
Якщо бджоли сильно заклеюють щілини прополісом в липні або в серпні значить, зима буде дуже суворою.

До речі за щілини. Я точно скажу, якби я був би мільйонером то замість монтажної піни, яка складається з  хімії, і в якій повно радіації, я б вважав за краще використовувати прополіс для усунення щілин у вікнах. Ви тільки уявіть, яким міцним здоров'ям володіли б люди, що живуть в подібних приміщеннях адже ефірні масла які входять до складу прополісу впливають благотворно на людський організм.

Існує гіпотеза, що люди все життя або тривалий час займаються бджолами, живуть довго через те, що дихають корисними парами з вулика.
Не вірте тим бджолярам, які говорять, що у них чистий прополіс. Чистого прополісу практично не буває тому, що в ньому завжди є домішка воску, а от який відсоток в нім домішки це вже інше питання.

Визначити якість прополісу можна двома способами.
1. Прополіс тоне у воді, а віск спливає. Таким чином, якщо ви купили прополіс, і він спливає то в ньому багато воску, або якогось сміття.
2. Можна нагріти на водяній бані прополіс і коли все розтане то віск буде зверху, чистий прополіс знизу.
У другому методі є істотний недолік. При нагріванні хімічно і біологічно активних речовин великий відсоток їх втрачається. Тому другий метод перевірки доброякісності прополісу годитися хіба, що для визначення сумлінності продавця який продав вам бджолопродукти, але не для лікування.

З прополісу роблять спиртові настоянки, мазі, креми, компреси, його навіть додають в зубні пасти і шампуні. Прополіс дуже широко використовується в медицині, як у народній, так і в традиційній.

На нашій пасіці ми прополіс збираємо примітивно але, ефективно соскребивая його стамескою з місць у вулику, де він є. Самий якісний прополіс, коли щілини у вулику не більше 3мм. Потім занурюючи його у воді, відокремлюємо прополіс від сміття і воску отримуємо готовий продукт. Вартість прополісу висока тому як він довго збирається (можна витратити день і зібрати 40-50 г) і він також як і інші продукти бджільництва потрібен бджолам. Забираючи його у бджіл, ми робимо їх житло незатишним і піддаємо їх вулик проникненню вірусів і хвороб.

Ми раді будемо надати вам прополіс з нашої пасіки. Замовляйте прополіс у нас, і ви переконаєтеся в його якості на практиці.

Користуйтесь тим, що дає нам природа, і будьте здорові!

Просмотров: 1783